Måndag 30 september 2013

019Vi har spelat fotboll och då ramlade jag. Vi har gungat i kinagungan. Vi har spelat kort med någon tjej som går på Mosippan. På den fria leken inne så har flera spelat rymdspelet. Ute på rasten så har vi lekt dragkamp med gungbrädan. Vi har ritat med Katarina. Alla fick inte gå dit samtidigt, vi var uppdelade i tre grupper. Vi ska spela med Pokemonkort och Ninjago. Man ska göra svampar. Då syr man.

022   023  008

Fredag 27 september 2013

Idag har vi sett på ett avsnitt till av ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. Det handlade om bokstaven K och siffran 3. Vi har haft Skoljoggen. Man fick springa eller gå en bana som var en kilometer lång. När man kom i mål fick man en Wasamacka och saft.

001      010    019

Torsdag 26 september 2013

Vi har lekt med pokemon. Vi körde kamper. Några har brottats ute i sandlådan. Vi har lekt därute i kompisgungan, men före det så var vi i den andra gungan bredvid, som gungbräda. En hoppade från kompisgungan och en var under.Några gick till ett hemligt ställe, där det fanns harsyra. De var ganska goda men sura. Efter samlingen så arbetade vi i grupper. En grupp höll på med en sorts musikstopp. Vi fick hitta färger. I den andra gruppen spelade vi memory. Man skulle hitta rim på memoryt. Ute så lekte vi hästar ocj så lkete vi med pet shop. Vi ritade, vi använde kladdfärg. Vi gjorde svampar. Vi fick tiita på svampar i en korg med mossa.

I morgon är det skoljoggen. Inget ombyte behövs. Tänk på att ha bra skor.

005     016    009

Onsdag 25 september 2013

Vi har lekt i kojan idag och så har vi bytt kort. Ett kort var som en flodhästost.  Vi har spelat kort och vi har varit i kompisgungan. Några har kört krockbilar i gungorna och några har gungat gungbräda. Efter samlingen på morgonen så spelade några rimmemory och några tränade på färger och målade en bild på en björn som fiskade. På gympan så fick man hoppa i ringar och så fick man hoppa från en plint.

031    025

Tisdag 24 sptember 2013

Vi har haft sångstund. Då fiskade vi i en fiskdamm. Vi fick sjunga Muffin man. Vi tittade på svamparna som vi hade plockat igår. De låg på svart papper. Det hade ramlat ner sporer. Några har spelat med Pokemonkort och Ninjakort. Vi har spelat spel på den fria leken inne och vi har lekt doktor. Vi har skrivit om svamp och vi målade dem. Svampen har en hatt, en strumpa, mycel och fot. Vi har dansat och får ta hem våra masker idag. Vi får också ta hem våra påsar som vi har tryckt på.

Vi påminner de som ännu inte har lämnat in lappen om föräldramötet att göra det, tack.

006   010

Måndag 23 september 2013

Vi hittade svampar, en som var brun och en som var jätteliten vit och så hittade vi giftsvampar. Vi hittade flugsvampar och bläcksvampar. Det var jättemånga svampar i korgen. Några hittade mycket svampar, en hel miljard. Vi har varit i kojan och så var vi uppe på en sten och vi har arbetat också. Vi hittade en stor röd svamp. Några har tittat på Melwins gips. På rasten ute har några åkt linbana. I mattehäftet så målade vi vårat hus. Man fick skriva hur många som bodde i huset och hur många rum det fanns. Esmeralda och Theo har bakat muffins.

005002       016

029044     031

Fredag 20 september 2013

012Idag har vi ritat en teckning som vi ska skicka in till en tävling. Den skulle handla om skolvägen och farliga platser i trafiken. Vi har lekt mycket ute också. Idag handlade det om bokstaven O på ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. Nästa fredag så har vi Skoljoggen, så idag har vi tränat och gått banan, för att alla ska veta vart man ska gå eller springa. Det gick både bra och dåligt att gå, tyckte barnen. Vi behöver träna mera på att gå i trafiken på ett bra sätt.

Torsdag 19 september 2013

Vi körde krockbilar och krockade i gungorna där uppe.  En höll på att ramla av för det blev en så stor krock. Vi har kastat boll. Det var kul att gunga högt på kinagungan. Vi hoppade samtidigt. Vi gjorde klart raketerna. Vi klippte ut former och gjorde en rymdraket på ett svart papper.

Vi hälsar till Melwin och hoppas att han mår bra. Från alla skolbarnen.

005  030

Onsdag 18 spetember 2013

Idag har vi gungat på kinagungan. En gjorde en bakåtvolt, han flög bara bakåt. En gjorde fem bakåtvolter och flög jättehögt.Vi har blivit jagade av tjejerna, en blev tagen. Han blev nästan en flicka. Vi har byggt pärlplattor. Vi har lekt i skogen. Vi har arbetat i våra mattehäften. Vi ritade av fötter och så mätte sa. På arbetet på morgonen, så målade vi på ett papper med cirklar, trianglar, kvadrat och rektangel. Det ska vi klippa ut i morgon och göra en rymdraket av.