Fredag 25 oktober 2013

044I fredags gick det inte att blogga tillsammans, för det var något fel på nätet på skolan då. Vi hade lite spöktema på hela dagen och man fick måla Halloweenbilder och göra spindlar om man ville. Brian och Cemre bakade ”Blodmuffins” till oss, tillsammans med Annelie. De åt vi sedan ute på eftermiddagen, och man fick dricka slajmvatten till, om man ville. Vi fortsätter att prata om hur man är en bra kompis och vi såg en kort film om det.

Ha ett trevligt höstlov!

013  024  014  008

Torsdag 24 oktober 2013

019Vi har klättrat upp på den där väggen borta vid gungorna. Och så har vi gungat vid kompisgungan och så ramlade jag såhär. Vi har lekt i kojan. Idag körde vi krockbilar i gungorna. Många har kört brottning ute. Jag har lekt krig med de här gubbarna. Vi har målat flaggor för att det var FN-dagen. Vi har pratat om att barnen ska ha det bra som det stod i Barnkonventionen. Det var en som gjorde Turkiets flagga och en gjorde Kinas flagga.

005  008   017

Onsdag 23 oktober 2013

Nu längtar vi efter att få kommentarer på vår blogg, snälla föräldrar skriv till Backsippan förskoleklass. Vi har varit till simhallen. Vi åkte buss dit. Det var en stor buss, men samma busschaufför. Vi fick göra bentag med simdyna. Efter att vi hade tränat, så fick vi leka. Sen åkte vi tillbaka och då lekte vi med lego. Några lekte med vatten och då tog vi vatten från det stora huset och bakom var det en stor vattenpöl. Vi tog ut sand och gjorde cement. Och så gjorde jag en chokladgrej som var med smak av kola. Vi har lekt i sandlådan och uppe i skogen gjorde vi lera. På rasten så gungade jag och landade på rumpan.

t

014    015   001  002

Tisdag 22 oktober 2013

Vi har åkt rutschkana och så såg jag inte att det var en stor vattenpöl där nere och så blev mina skor helt blöta. Vi har spelat kort. Vi gjorde hus. Då fick man rita dem. Först använde man blyertspenna och sen fick man ta kritor. Vi har gjort ormar. Vi har gjort ett ormhus. Det finns fjärilar och fladdermöss där inne också. Vi har byggt massor av Batman, det var djungelbatman, isbatman och lavabatman. Det var bollar också, av jovoplattor. Det har varit en trevlig dag idag och vi har haft roligt och varit bra kompisar. Ute så lekte vi och åkte stjärtlapp. Det var i geggan.

006012

023031

Måndag 21 oktober 2013

Idag hann vi inte blogga tillsammans, för vi har gjort en svenskatest när man skulle lyssna på ord. Då fick man gå iväg i olika grupper tillsammans med några barn från Mosippan. Vi har även arbetat med en klippövning inför sexårsundersökningen. Vi har lekt både ute och inne.

002     019     008

Fredag 18 oktober 2013

En satt i mitt knä och vi åkte nerför trapporna. Det var två som åkte nerför trappan. Vi har spelat fotboll ute, det var nitton mot nitton. Ute så lekte vi kurragömma. I gungorna körde vi krockbilar. Vi har varit till Mosippan och tittat på film. Filmen handlade om Barr och Pinne. Vi har gått en promenad, då fick vi göra olika saker. Gå baklänges, hoppa på ett ben. På uteleken hade vi en pinne och så knöt vi ett snöre så det blev ett fiskespö och vi tog löv som fiskar. Vi har lekt i skogen och så gick vi runt.

Vi har fortsatt att prata om hur man är en bra kompis. Vi skickar med ett papper hem idag, med hur barnen själva tycker att en bra kompis ska vara. Prata gärna om det hemma också.

002  022

Torsdag 17 oktober 2013

Idag har vi arbetat med hur en bra kompis ska vara.

Idag har vi arbetat med hur en bra kompis ska vara.

Idag så körde vi handboll och så fotboll, men mest fotboll vann vi. Det var några nya spel. Några lekte inte nudda mark ute. Vi har målat papper. Man skulle måla olika färger på en randig boll. Det var målarfärg, det kallas för vattenfärg. Vi har varit på gympa, Vi svingade oss i lianer, gjorde kaninhopp, och hoppade på de tjocka mattorna och vi spelade innebandy. På samlingen jobbade vi med hur en bra kompis ska vara. Ett par stycken har gungat ute och sen gick vi till trädet och lekte. Några hade förstört hela där.

005  033   034

Onsdag 16 oktober 2013

Vi var i lilla bassängen och övade på att simma.

Vi var i lilla bassängen och övade på att simma.

En har fått jogikort. Jag har lekt med en som går i Mosippans förskoleklass. Vi var och lekte i en koja. Vi gick till simhallen och lärde oss och simma och så och vi tränade på att simma. Vi åkte bussen dit. Man fick leka i simhallen också. Vi fick öva på att simma, vi fick ha en simdyna. Alla fick vara i den lilla bassängen. Vi fick vara i bastun. Det var varmt på väggen.  Idag var några vid kompisgungan. Vi lekte med en burk som det varit yoghurt i. Vi låtsades att det var frön som planterade. Och sen tappade en burken så den kom upp på skallen. Vi har lekt i kojan.  Ute så lekte flera stycken att de var ninjor.

Vi påminner om att i morgon är det gympa med ombyte och dusch.

010   021  027

Tisdag 15 oktober 2013

Ettorna har läst bok för oss. Böckerna handlade om siffror. Det var etta och nolla och trea och sen fyra och en femma. Det fanns en tvåa också. Vi var ute och lekte vid gungbrädan och vi har gungat och varit vid linbanan.  Vi har spelat kort, men det plingade på en gång och då ska man gå in igen. Några har varit i skogen och brottats. Vi lekte krig och hoppade på stenar. Vi har lekt tagen tar. Vi har lekt inne också. Ute byggde vi löv på en sten som en säng och så fick man ligga där.

Vi påminner om att i morgon är det bad.

004  008  029

Måndag 14 oktober 2013

Vi har spelat fotboll. Jag sköt nitton mål. Vi har gungat och så har vi hoppat ifrån .jag stod upp och så landade jag på rumpan. Jag stod också. Vi har varit till skogen. Uppgiften där var att hitta fem olika blad och löv. Vi lekte där. När vi var där gick vi upp i trädkojan. På rasten så lekte några vid rutschbanan, vi stod upp och blundade.

010   021

034    005