Fredag 29 november 2013

003Vi har varit ute. Vi gick en promenad. Då skulle vi kolla efter hur många djur vi såg. Vi såg en katt och fåglar. Det var också inte levande djur, det var en hund på en tavla och fjärilar på ett hus. De som ville åt frukt på rasten ute. Vi har fortsatt att vika stjärnor idag, Vi har spelat fotboll och vi har gungat på engungorna och vi har lekt Tagen tar. Vi har sett en film om julen inne hos Mosippan. Vi lekte rymdskepp också.

Tordag 28 november 2013

014007På samlingen fick vi dra en lapp där det stod siffror. Det var siffran på dagen som man ska få öppna vår julkalender nästa månad. Vi har vikt papperstjärnor, de var röda. Och så fick man välja stjärnor, små eller stora att klistra på .Det fanns röd, guld, silver och grön. Vi har varit nere i gympan och övat på Luciasånger. Vi har också övat på hur vi ska stå. Man fick gå på en rad. Två och två. Vi har gjort en teater. Den handlar om häxor. Den går i morgon. Det var en restaurang ute. Där fanns färskost och vi grillade. Hålet i sandlådan blir större och större. Jag har byggt pussel. Det var en rymdraket. Vi har spelat basket ute.

Onsdag 27 november 2013

003002

Vi har gjort en rolig bok. Det var en rolig gubbe. Det var en teckning med kinderägg och diamant också. Vi har varit ute. Idag har jag gjort en mattebok och så har vi varit i simhallen. Idag har jag målat efter mallar. Det var nya. Några håller på med en teater och vi ska göra pengar och biljetter, för vi måste förbereda. Jag har klippt ut en gubbe. Några har lekt Black ops. Vi har spelat Uno, jag hade mest kort. Idag har vi varit ute och lekt Tagen tar med Madeleine, som är extrafröken på Mosippan.

Tisdag 26 november 2013

Några har lekt rymdskepp ute, men så fastnade en med foten i trädet, sen fastnade fyra och sen hade vi pannkakor och våfflor och så kastade en dem. Men så spolades jag ner i toaletten och så kom jag ut och diskade av mig allt vatten och så kom jag hem. Sen var de andra smutsiga och det var smält skräp. Flera har åkt nerför en trappa, i mitten av trappan. Det var halkigt. Vi har börjat träna på luciasångerna. Det har vi gjort tillsammans med Mosippan. Det gör vi för att i år ska förskoleklasserna lussa för hela skolan. Mer information om det kommer. På rasten har vi varit i gungan och gungat tvilling. Jag har åkt linbana. På inneleken har ett par stycken gjort en teckning tillsammans. Det ska bli en bok. Det har kommit en ny kille som heter Adam till vår klass. Vi har arbetat med naturboken. Vi skrev att vi övat på Lucia.

Vi påminner om att i morgon är det bad igen!

001020004

Måndag 25 november 2013

Sagokorten

Sagokorten

Idag har några lekt tjuvar och sen brottades vi. En var så snabb att han nästan drog ner min luva. Sen lekte vi polis och jag sa vem kan hindra tjuvarna? Tjuvarna rånade massa saker. Vi har gjort saker till sexårsundersökningen. Ute har vi lekt tiger. Det var löv till mat på låsas. Det var kött. Vi har åkt rutschkana och så rullade jag nerför skogen. Vi har hittat is i skogen och lekt inte nudda mark och så kanande vi nerför en trappa. Bettina läste sagorna som vi har gjort i grupperna. Det var en saga om en familj. Det fanns bilder på kort.

014017010

 

Saga nummer ett:

En dag när Lisa, Melvin och Anton Kahlbäck skulle leka i sitt rum säger pappa Anders: -Nu vill jag att ni inte ska lämna vattnet på i badkaret igen. Ok, säger barnen och går uppför trappan. Barnen leker i sitt rum med tågbanan. Lisa håller i en båt. Du får inte sätta på vattnet i badkaret Lisa, säger Melvin. Lisa ljuger och säger: -Nej, jag ska inte göra det. Men hon tänker göra det ändå. För hon vill att båten ska flyta i vattnet. Lisa går ända till badrummet och sätter på vatten och så lägger hon i båten så att den kan flyta. Pappan ropar på barnen att det är mat. Ja, vi kommer, säger barnen. Hela familjen äter mat. Det är soppa idag. Oj, det droppar på mitt hår, äh jag menar huvud, säger pappa Anders. Oj, det kommer från taket. Aja baja moster Baja. Hörru du Lisa, jag sa ju att ni inte fick lämna vattnet på. Och så springer pappan uppför trappan. När pappan kommer upp ser han att det har blivit översvämning. Han ramlar pladask i vattnet och badar och hoppar. Han ser att det rinner från kranen och stänger av vattnet. Sen torkar hela familjen upp.

Saga nummer två:

Pappan sa: -Lek fint till de tre barnen. Låt alla vara med. Jaja, säger barnen och går uppför trappan. Barnen heter Kalle, Anton och Mimmi. När de hade kommit upp sa Kalle att Mimmi inte får vara med och leka med tåget och lyftkranen. Då blev Mimmi sur som en citron och arg som en paprika. Mimmi sparkar till tågbanan så att den går sönder, för att hon inte får vara med. Hon tar sin segelbåt och tänker att hon ska gå och bada i badkaret istället. Mimmi fyller på med vatten från kranen så båten flyter. Båten seglar iväg och Mimmi blåser på seglet. Efter en stund ropar pappan på barnen. Det är dags att äta mat, säger dom. Vad blir det för mat idag? Det blir kycklingsoppa. Åh, vad gott. Barnen går och tvättar händerna. De går och sätter sig vid stolarna ordentligt. Pappan säger: -Lek nu inte med maten. Helt plötsligt var det något som hände. Mamma säger: -Det droppar vatten! Det kommer uppifrån. Alla tittar upp. Mimmi skrattar. Det droppar från taket. Pappan går upp för trapporna och ser att det är fullt med vattnen på golvet. Det är översvämning. Han halkar och ramlar pladask i vattenpölen i badrummet. Vad har barnen gjort, skriker han. Barnen springer och gömmer sig. Pappan rycker ur proppen ur badkaret och stänger av kranen. Han blir arg som en persika och blir helt röd i ansiktet. Alla barnen får hjälpa till att torka upp. Sen blir dom sams och sitter och myser framför TVn och äter godis.

Torsdag 21 november 2013

Skolsköterskan Astrid var hos oss och pratade om hörseln.

Skolsköterskan Astrid var hos oss och pratade om hörseln.

Förut på rasten lekte vi med stenarna och vi låtsades att det var guld igen och att vi var agenter. På inneleken så har jag klippt på ett papper och så målade jag på ett hjärta. Efter samlingen på morgonen så gjorde en grupp en saga, den ska vi läsa på måndag. Vi har spelat fotboll. På gympan så fick vi köra ”Kinesiska muren”. Några fick stå på muren och de andra snodde skatter. Många har brottats ute och andra har gungat på engungorna. Skolsköterskan Astrid har varit hos oss och pratat om örat, hörseln och om hur viktigt det är att vi är rädda om dessa. Om att vi måste tänka på att ha en bra ljudnivå inne.

 

Onsdag 20 november 2013

Vi har varit på gympan då fick vi hänga i ringarna. Det var roligt, jag åkte fram och tillbaka, någon gjorde en volt. Vi fick hoppa till en madrass. När vi ska blogga brukar barnen gå och hämta tv:n. Ute har vi spelat fotboll, gått på skattjakt, och letat stenar till en koja. Några lekte ”tagen tar”, andra gungade eller åkte på linbanan. Vi har lekt Ninjor och agenter och då letade vi efter skatter och hittade mat på vägen och det var i en matkorg. Det var faktiskt kanelbullar, saft och cola.

003005

Tisdag 19 november 2013

När vi var på engungorna hoppade vi och då slog vi i rumpan. Och när Melvin spottade så lät det som en gummifjäder. När vi var i hålet så grävde vi jättelångt så det blev som en affär nästan. Jag har åkt linbana med de stora barnen. Ute så lekte vi tigrar och så tog vi frukt som mat. En var mamma och en var pappa och två var barn och en var storasyster. Och så hade vi lervatten som oboy. Vi byggde ett stort torn, men sen så gick det sönder. På inneleken så spelade vi Uno. Vi har skrivit av text från böcker. Några har gungat i kompisgungan.

Vi påminner om att det är gympa med ombyte och dusch i morgon.

005010

Måndag 18 november 2013

Idag har vi inte bloggat tillsammans. Vi hoppas att vi lyckas med att få in korten som våra småfotografer tog på leken på skolgården under morgondagen istället.

Nu finns också bilder tagna av alla fyra fotograferna från förra måndagen på bloggen.

Hugo leker i sandlådan. Fotograf: William

Hugo leker i sandlådan.
Fotograf: William

 

Fotograf Sonny

Fotograf Sonny

 

Fredag 15 november 2013

Jag gjord en bakåtvolter i kompisgungan, och sen en framåt. Vi har varit nere på den stora grusplanen och lekt Kom alla mina små kycklingar och Katt och råtta. Vi har blivit klara med papegojan på en pärlplatta, den var stor och den var rosa, röd och vit och lila. Vi har lekt och sprang uppför en backe och vi har brottats. Några har lekt Ninjago och några har åkt på rutsckanan, men det var gräs. Vi har lekt polis och före det så fyllde vi i den där tunnan, en var tjuv.

007010