Fredag 20 december 2013

I dag var vi på bion och såg Turbo. Vi har hunnit med att leka lite ute, fika och se de två sista avsnitten på Astrid Lindgrens jul. Nu är det jullov!

God jul och gott nytt år och tack för de fina blommorna, från Annelie, Bettina och Anna.

004002006

Torsdag 19 december 2013

Vi har varit inne hos Mosippan och lekt idag. Det var senare på dagen. Jag gjorde en tomte. Vi lekte med Pet shops. Det har varit julcabare idag. Det var i gympasalen. Då fick man höra på musik. Det var bra. Och när jag går i ettan så ska jag göra en låt och då ska jag sjunga själv. Då tänker jag hoppa. Jag ska göra en bakåtvolter och en framåtvolter. På uterasten så smög vi på några och då trodde vi att de skulle jaga oss om de upptäckte oss och det gjorde de nästan. Och sen så sprang vi. De letade efter oss. Sen ringde klockan och så sprang de bara iväg. Ute så hade vi en fyrhjuling och så kastade vi ner den och så var den trasig och så blev den jättetrasig.

I morgon ska vi gå ner till Folkets Hus på bio direkt när vi börjar kl. 8.15. Viktigt att alla är i tid till skolan då, för bion börjar  kl. 8.30.

Onsdag 18 december 2013

Vi har varit i en koja och myspyste och så såg vi en Winxfilm, den var jättebra. Den var tecknad och en hette Stella och en hette Flora. Vi har spelat fotboll med kompis från andra sidan, alltså från Mosippan. Vi har lekt Blackobs och en massa dog och sen plockade vi ihop och så städade vi jättesnabbt. En satt i fängelse. Vi har gjort julkort. Man använde pennor och paljetter och så fick vi slå in paket. Vi fick klistra på från julklappspapper. Det var tomtar och hästar och ett litet hus på. Vi har badat, det var sista gången i år. Det som hade röd platta fick simma först idag. Sen fick vi vara i leklandet och leka. Jag har målat en stjärna med månar på. På uterasten lekte vi agenter och tiger. Agenterna skulle springa ifrån tigern. Vi har varit inne och lekt också och målat.

Tisdag 17 december 2013

014Vi har varit till kyrkan. Där fick vi se en brevbärare som kom med massor av saker och de visade bilder och en pinne och massor med paket. Vi har plastat in våra julsaker. Några har kört cyklar ute och så ramlade vi i sandlådan och bröt nästan armen, en bröt nästan benet och fingrarna. Vi har varit vid kinagungorna och vi puttade varandra fram och tillbaka. Vi har lekt pappa, mamma, barn. Och jag var katt och så dog en efter en och så var det bara en kvar. Vi fortsätter att öppna kalendern och jag fick nummer 17.

Vi påminner om att i morgon är det dags för bad igen.

Måndag 16 december 2013

Vi har spelat fotboll. Det gick bra. Flera har snurrat runt och så började vi och boxas och så hade vi bon. Vi har gjort julpyssel, det var snögubbar och så har vi målat ljusstakar. Det var måne och stjärna. Man fick välja på guld och silver.

I morgon kommer vi att gå till kyrkan och titta på julevangeliet kl. 8.15. Viktigt att alla är i skolan i tid.

Fredag 13 december 2013

Vi har sjungit Luciatåg. Man fick stå upp och man sjöng Sankta Lucia. På Lucian fick Luciorna vara längst fram, sen tärnorna, sen stjärngossarna, sen pepparkaksgubbarna och sist tomtarna. Vi fick gå bredvid varandra. En av sångerna var Lusse lelle. Och så sjöng vi Goder afton och tomtarna och Staffan ställedräng. Efteråt när vi kom upp fick man fika. Det var Lussekatter och pepparkakor.

008004020023

Torsdag 12 december 2013

Några har spelat fotboll, först var jag målvakt och så sköt jag mål och sen gjorde nästa mål och då fick den stå i mål. Vi har målat björnar som vi har plastat in. Min blev vågig, så den slängde jag i papperskorgen. Vi har lekt Tagen tar, man fick använda en boll som jag tog med hemifrån. På samlingen får man öppna ett paket i julkalendern. Jag fick en elefant. Idag har vi lekt vargar ute. Vargarna letade efter mat. Det fanns en mamma och en storasyster. Vi har bytt presenter med varandra, Det var pärlplattor. När vi var uppe vid kullen så hade vi en egen klubb och när jag hade med en pinne på ett träd så kom det vit fram. På samlingen var skolsköterskan Astrid här. Hon pratade lite mer om hörseln och om att vi ska prata tystare när vi är inomhus. Jag har målat en teckning och så har vi lekt polis.

I morgon är det Lucia Kl. 8.30 i gympasalen. Vi vill att barnen är ombytta och klara för Luciatåg när de kommer till skolan. Sen är det Drop-in fika för förskoleklassens föräldrar.

Tisdag 10 december 2013

Vi körde snöbollskrig, det var med kompisarna i klassen. Man får bara kasta snöboll i skogen. Där kan man få snöbollar på sig. Jag har åkte på en surfbräda och så flög jag nästan av. Vi har byggt olika saker i snö, det var en snögubbe, en snöhund och en snöhäst. Det var snö till hästmat. När jag skulle göra en människa och skulle göra ett huvud, så blev det en häst istället. Det var grenar till hår. Vi har åkt pulka i en stor backe. Vi åkte två stycken. Vi har gjort jättestora snöbollar.

Vi påminner om att det är bad i morgon.

Måndag 9 december 2013

Vi hann inte blogga tillsammans den här dagen heller. Istället tränade vi till Luciatåget som är på fredag. Vi har också målat en sak, lite hemligt i fall det kan bli en julklapp, och gjort en sida i mattehäftet. Några hann börja sy också. Mycket snö har det kommit, så ute på rasten åktes det kana och lektes i snön.