Fredag 31 januari 2014

Idag har vi målat ubåtar. man fick måla dem, klippa ut dem, klistra dem på ett blått papper och berätta vart ubåten åkte. Vi har sett på två avsnitt till på Katten, musen, tiotusen. Idag handlade det om trianglar, volym och lite annat. Efter maten fick de som ville lyssna på en CD-saga, de andra var ute och lekte. Några har åkt rutchkana och några har åkt kana på sina åkgrejer.

004007

Torsdag 30 januari 2014

Vi har lekt agent och då var vi flera med och då åkte vi på trappen och då slog jag i min rumpa. Vi har åkt på våra grejer och då ramlade jag också på rumpan och jag ramlade jag igen. Och så åkte jag in i buskarna. Vi har fortsatt med robotleken och en har grillat kött och så gav dom mig alla drickor som finns och så var det att jag hittade robotarna. Jag hittade nya robotar och det fanns inkräktare och jag hade laser och så hade jag el i ögonen. Vi har haft bild och målat på ett jättejättejättestort papper och så skulle man måla på hela papperet. Men lite vitt blev kvar. Det var musik på när vi målade. På uteleken så lekte vi i buskarna och jag var i kojan. Vi sjöng sånger, det handlade om att ponnyerna var sjuka. Det var på turkiska.

002006011012

Onsdag 29 januari 2014

Idag har vi målat siffror. Man skulle måla på ett papper. Alla ettor skulle ha samma färg och alla tvåor kunde vara gröna. Man fick måla vilken färg man ville , men man fick inte ha olika färger. Vi har klippt i tyg. Jag har gjort en tyghäst. Det var en röd bit som täcke och en grön bit som sadel och hästen var brun. Några har gjort bläckfiskar, de var röda och de var av tyg. På bläckfiskarna har vi också målat ögon, mun och näsa och så klippte vi så det blev armar. Jag och några till har lekt robotar och då jagade vi tjejerna. Och så har vi haft fest inne i rummet och så blev vi jagade. Det var kul.

004014

028032

Tisdag 28 januari 2014

025Vi har lekt agent. Vi krossade snö och tog sönder diamantmonstret. Vi hade sångstund efter samlingen och då lekte vi Gubben i lådan. Vi har lekt robotar ute. Och så blev en, en ond robot och så blev mina ögon skorpionögon och sen blev den andra en ond robot och sen blev alla vanliga. En var kung och de andra gjorde allting som han sa. På rasten ute så såg vi rådjur. Det var över gränsen och vi kollade på dem ganska länge. Ett låg ner och två stod upp. Vi har skrivit om att vi hade varit ute och letat efter saker som inte hör till naturen. Det var en drake och andra saker. Jag har byggt en ny pärlplatta. Det var en anka. Vi har åkt tufftufftåg ute på sådana där grejer.

Vi har gympa med ombyte och dusch i morgon.

006010016026

Måndag 27 januari 2014

Papegojan har satt sig på grenen. Fotograf: Emilia

Papegojan har satt sig på grenen.
Fotograf: Emilia

Ida visar musklerna. Fotograf:Linn

Ida visar musklerna.
Fotograf:Linn

Jag har åkt i skogen med min grej och jag glömde bort att vi inte får åka där och så åkte jag ner för en stor backe och på en sten. Vi lekte varulvar och då hade vi morötterna som mat. Vi låtsades att det var kött och så hade vi den minsta, den mittimellan och den stora varulven. Vi har åkt nerför rutchkanan och så lekte vi haj, det var med ettorna, sen lekte vi själva.  Vi har gått på promenad och då fick vi leta efter sju saker som inte finns i naturen. På inneleken spelade vi boll. Vi har målat. I en backe så åkte jag och så stod jag upp.  Jag och Esmeralda har åkt på rutchkanan och så stod jag upp och så åkte vi.

 

Fredag 24 januari 2014

Vi har gjort robotar. Man fick måla, klippa ut dem och sen sätta upp dem på ett gult papper. Sen fick man skriva vad roboten gör. Och sen sitt namn. Vi har åkt på snowboard och så gjorde vi gröthög. Det är att man sätter sig på alla. Och då åkte vi på flyget. Jag låg på rygg och det var kul. Vi har promenerat idag. Vi tog kort på en soptunna. Det var för att vi skulle räkna hur många soptunnor som vi såg på promenaden. Vi har sett på Katten, musen 10000. Det handlade om fem idag och om cirkel och klot. Vi åkte vid rutchkanan och så höll vi i benen och så ramlade vi ner. Vi hängde där. En rullade jättelångt ner för backen. Jag åkte på en grej och så stod jag upp och skruvade. Och så landade jag nästan som man landar när man åker skateboard. Vi har lekt Maincraft ute.

001

Vi räknade soptunnor på vår promenad.

Vi räknade soptunnor på vår promenad.

Torsdag 23 januari 2014

Idag hann vi inte blogga tillsammans för vi var nere i gympasalen och tittade på en modevisning. Det var sexorna som visade upp vad de hade gjort i syslöjden.

021025

Många åker stjärtlapp, tefat, madrass mm. på rasterna. Vi rekommenderar att barnen har hjälm på sig när de åker i  backarna.  Hjälm medtages hemifrån. Skolan har bara någon att låna ut.

Onsdag 22 januari 2014

Vi har åkt på den där grejen och så åkte vi ner för en backe och så sprutade det snö och så åkte vi rätt in ett träd och överallt. Vi har åkt stjärtlapp i backen, den mellanstora. Och så kom jag jättejättelångt. Vi stod på rutschkanan och så bröt vi nästan baken och jag stod upp och så ramlade jag. Jag lärde de andra hur man skulle stå rakt utan att sätta sig ner. Då var det en jättekul grej, vi råkade ramla. Jag har tittat i en bok, den handlade om djur. Det var hästar och fåglar. När vi åkte på madrassen och så flög vi och så gjorde jag en bakåtvolt utan att hålla i mig och så åkte vi nerför en femtonmetersbacke och så gick vi upp igen och så ramlade jag av. Vi har haft gympa idag. Vi fick studsa boll i ringar, åka rutchbana från en bänk, hänga i lianer och så kastade vi ner koner och gått balansgång och innebandy.

004010024020

Vi påminner om att vi behöver få veta vilka som har behov av att låna skidor när vi ska åka med skolan.

Tisdag 21 januari 2014

Vi har åkt på min sak nerför en backe baklänges och så stod jag och så trillade vi baklänges och sen så åkte vi en gång till och då trillade en nerför backen och slog i hjälmen . Och jag flög en gång och så blev det ett jättestort märke. Jag har åkt på min den där grejen också. Det är en sorts madrass med handtag. Och så flög vi och gjorde en bakåtvolt. På inneleken så har vi gjort pärlplattor. Vi körde fotboll och då sprang vi på varann och bollen flög över nätet och den kom rakt upp i krysset. Och så stod en i målet. Vi har lekt mamma, pappa och barn med kompisar från Mosippan. Jag har fortsatt och sy på min duk och fler har börjat på dukar. Ute så lekte vi i en koja, det var två kojor, det var stora kojor.

Måndag 20 januari 2014

035036034005

Idag har vi varit till skolskogen. På vägen dit lekte vi Harmamman, sedan lekte vi fritt i hinderbanan mm. i skolskogen när vi kom fram. Hugo var fotograf idag, så i morgon kommer bilder och text från hans kamera på bloggen.

Här är Victor. Han är på väg till skogen. Fotograf: Hugo

Här är Victor. Han är på väg till skogen.
Fotograf: Hugo