Fredag 21 februari 2014

014Idag hade det kommit massor med kramsnö. Vi har byggt snölarv, snögubbe, snöborg, stora snöbollar och en del annat. Några har haft snöbollskrig. Arbetet på morgonen var en klippövning. Man skulle måla och klippa ut en bil, som vi plastade in och satte upp i korridoren. Där fanns också en poliskontroll med en polisbil. Tillsammans med Mosipporna har vi sett ett avsnitt av Bokstavslandet. Det handlade om alfabetet.

Nästa vecka har vi sportlov. Då är barnen lediga från skolan eller är på fritids.

Vi påminner om att vi vill ha tillbaka lappen om deltagande i forskningsprojektet ”Unga publika textskapare”.

006005018011

Onsdag 19 februari 2014

059Idag har vi åkt Arlaloppet. Det var tävling om man ville och då skulle man åka mot andra och då ramlade jag en endaste gång. Jag kom sexa. På uppvärmningen så dansade vi. Det var Huvud, axlar, knä och tå sången. Och så hade vi en till musik men jag vet inte vad det hette. Vänner, tror jag. Vi fick kossor, den var röd med vita fläckar och hade ett litet mjälkpaket kan man säga där under i pris. Och så fick vi en medalj, den var guldig. Och ett snöre till kossorna så att man inte tappar bort dem och så fick man en vattenflaska. Man fick en bulle och varma oboy när man gick i mål. Jag var bredvid en och då var han nära att komma före mig med jag hann att åka in i mål. När jag åkte skidor och åkte i spåret i en sväng och då åkte jag jättefort bara på en skida längst fram och då hejade de andra på mig.

030025041043

Tisdag 18 februari 2014

Jag har m[lat en h’st. Vi har lekt en lek man sitter fast och backen ‘r d’r borta. Vi har skrivit i naturboken, det var att vi har g[tt promenad och att vi skulle hitta f[glar. N[gra har gjort presenter. Idag p[ samlingen fick man v’lja mellan sp;ke eller prins och prinsessa. Alla killar valde sp;ke. Idag har jag k;rt min r;da bil nerf;r en backe ner i skogen fr[n rutchbana. Det var 18 snurrningar till v’nster och 18 snurrningar till v’nster och 31 volter. P[ uteleken s[ gungade vi i Kinagungan och d[ gungade vi j’tteh;gt. N’r vi var i vattnet s[ gjorde vi j’ttehalkigt i f’llan s[ ingen skulle komma till v[ran soppa. En ramlade rakt ner i vattnet. En var chef och han sl’ngde en pinne i soppan. Vi har byggt en aff’r. Det var i skogen och det fanns massa kakor och t[rtor. Idag har jag spelat innebandy, d[ ramlade en.

005006018

Vi p[minner om att i morgon ‘r det Arlaloppet.

Måndag 17 februari 2014

Vi har kört min gröna bil nerför en backe och nerför en sten snurrade den runt och landade till höger och så sköt jag ner den med min klubba. Inne så har jag byggt pärlplatta, det var en stjärna och det var olika färger och några var glitter. Vi har jobbat i vårt mattehäfte. Det var , man skulle göra en massa saker. Man skulle skriva hur många det var. Vi har gått promenad. Då letade vi efter fåglar. Jag såg en fågel som var glittrig. Det var blå. På promenaden såg vi ett rådjur, det var ett skelett, det var hår också. Hjärtat ligger utanför och pumpar. Jag har gungat i Kinagungan med kompisar.

Fredag 14 februari 2014

001Vi har gjort musar (det heter egentligen möss), det var en jättestor mus och den var rosa och röd. Vi ska fortsätta i morgon och måla den. Den ska vara en snöflinga på ryggen. Två stycken har lekt med vatten ute, det var på skolan ute på rasten, och sen så tog vi vatten från vattenrännan och det var jättekul och sen så gjorde vi lera på slutet. Vi har gjort arbete och det var möss. Det var av papper och det var hjärtan. Det får man ge till någon om man vill. Vi har gått ner på backen och det var på ett bilspår. Det var faktiskt i mitten och det var bredvid mördarbacken vid flyget. Flera har lekt brottning. Vi har gjort pepparkakor. Fast det var inte pepparkakor. Det var hjärtankakor. Det var strössel på och silverkulor.

007012002009

Torsdag 13 februari 2014

024Idag har jag klättrat i träd och jag kollade i utkikstornet. Vi har lekt Tagen tar, det var vid aphuset och vid klätterställningen och allt man kan sitta på. Vi har lekt prinsessor med en prinsesskatt och en kung och så var en hund med. Två gifte sig i leken.  Ute så har vi gungat. Vi har haft gympa och då lekte vi en lek som man skulle sitta ner och rulla och sen skulle man stå och kasta till varann och så skulle det studsa i marken. Sen lekte vi en lek där fröknarna skulle träffa på benen när man stod i en ring. Vi har lekt inte stöta marken och då var Bettina en portal som man skulle gå igenom och då fick man stå på hennes fötter. Vi har åkt på min grej nerför backen baklänges och så blundade vi och landade på rygg. Och så åkte nerför flyget och sen så på isbanan så stod vi och så trillade jag. Så åkte vi racerbil och rullstol. Vi var i det där trädet och klättrade som det är ett blått streck på och så tog fröken kort på oss. Vi har spelat innebandy på fotbollsplanen. En sköt i krysset. Vi har gjort arbete, det var en mask med plus.

004019

Onsdag 12 februari 2014

Tiden går så himla fort i skolan ibland. Så vi hann inte blogga tillsammans idag heller. Vi har lekt både ute och inne och så har vi haft gympa. På gympan lekte vi Danskull och så hade vi olika stationer som vanligt. De som ville fick göra en sak på datorn. Det handlade om plus.

010014

Det är blött ute nu, och många älskar att hoppa i vattenpölar, leka i vattnet och annat som medför att de blir blöta. Det är bra om barnen alltid har extrakläder med sig i väskan!

 

Tisdag 11 februari 2014

012Idag har vi haft fullt upp, så vi hann inte med att blogga tillsammans. På förmiddagen så gick vi en tipspromenad tillsammans med kompisar från Mosippan. Det var lite svårt att kryssa i tipskupongen i början, så det ska vi öva på flera gånger. Sen var vi inne hos Mosippan och åt frukt och såg ett avsnitt på en Bamsefilm. Efter maten var det dags för Skeppsbrott i gympasalen. Alla barn har kämpat jättebra med alla aktiviteter och vi har haft en väldigt trevlig dag.