Måndag 31 mars 2014

Vi har lekt hund. Vi lekte lite i rutchkanan och lite i kinagungan och det var överallt. Två var uppe på taket på rutchkanan. Vi åkte ner från rutchkanan sen och vi satt i knät på varandra. Vi hoppade ner från taket. Vi var på Kinagungan med några och då sa vi att vi kan smita, men de höll i. De höll bara i en så vi kunde smita. Jag drog mig loss från dem och sprang efter och en jagade mig fort. Vi har gått en promenad till Mulleskogen. Där plockade vi skräp. Sen var vi skogshuggare när det var fri lek. När vi skulle gå tillbaka till skolan så ramlade jag. Jag har gungat. Förut idag så lekte jag med en i skogen och då låtsades vi att vi åkte cross och så var en annan i Backsippan 5 med och alla andra i femman och så byggde vi en koja. Jag har spelat tennis. Jag gungade på gungbrädan och jag gjorde jättehög fart. Vi gungade Kinagunga och då hittade vi en fruktburk och det var en riskaka kvar och så knuffade han på mig åt sidan så jag nästan ramlade i och så tog vi riskakan.

16161625

Fredag 28 mars 2014

004008005007

Vi har klippt ut och pusslat ihop kycklingar i papper. Man fick klippa ut kropp, vinge, huvud och näbb och sen klistra ihop dem. Som vanligt har vi varit till Mosipporna och sett ett avsnitt till av Värsta bästa vänner. Efter lunchen har vi varit ute i det fina värdet och lekt.

011012

Torsdag 27 mars 2014

Idag hade vi bild och målade fåglar i slutet av dagen så vi hann inte blogga tillsammans. Efter samlingen gjorde vi några uppgifter till i Kängurumattetävlingen. Det var riktigt klurigt. Vi har varit nere i gympan och spelat Minutboll och dansat lite. Och på bilden så hade vi hämtat in lite uppstoppade fåglar från skåpet i korridoren, som alla fick välja vem av dem de ville måla av. Det var domherre, taltrast, gröngöling och några till.

045022

041039

046004

Onsdag 26 mars 2014

Flera stycken har gungat i Kinagungan och då sjöng vi Knäck ett ägg och då hade jag en snöboll som jag kastade på marken och då låtsades vi att det var ett ägg. Vi sjöng Riva riva upp och riva riva ner. Vi gungade gungbräda. I skogen lekte vi krig och då stod vi still bara och då kastade vi snöbollar på osynliga fiender. Vi låtsdades att det var granater t and t. När vi gungade på Kinagungan och då drog vi oss. Förut idag kollade jag i min delfinbok och då fanns det klistermärken som man kunde sätta i ett helt blått hav. Vi har lekt Agent igen och då hade faktiskt vi ett annat kul. När vi gick och åt mat och kom tillbaka så var den magiska pinnen försvunnen och då visste vi inte vart den tog vägen. Generatorn gjorde ond kraft till god kraft. Sen körde vi gladiator. Och det var några som kom och då gav vi riskaka till dom och så fick vi godare mat. På samlingen i morse så gjorde vi Kängurumatte. Det är tävling som vi ska vara med på. Idag har vi spelat innebandy.

002005003006

Tisdag 25 mars 2014

003Jag har hoppat hage ute på rast. Då hade man en sten och så skulle man lägga den på ettan först. Och så skulle man hoppa över den stenen så man kom till den andra rutan och när man kom tillbaka till stenen fick man plocka upp den och hoppa över den. Vi gungade och då gjorde vi jättehög fart och så satt vi oss ner sen och så sjöng vi Kära bröder och Skyrim. Förut idag satt jag på den röda rutchkanan och så höll jag i mig och sen så åkte jag ända ner i skogen och så flög jag ner på en sten. Vi lekte kurragömma och jag gömde mig i skogen och blev inte hittad. En räknade och hon hittade mig två gånger. Vi har lekt Agent och då hade vi lasersvärd och sånt och så körde jag ett rymdskepp och så tog jag mitt lasersvärd och skärde av ett berg och en hade ett vapen som hette basukahammare. Sen var en till med och då skulle vi ha en sten, men vi fick den inte. Vi hade en flagga också och så hade vi slagsmål på låtsas och den som vann fick flaggan. Vi har gungat Kinagunga idag och då gjorde en jättehög fart och det blev ett stort gupp och då ramlade jag på en. Jag har spelat fotboll, jag var med i treornas lag och då vann vi. Jag har gungat. Vi har jobbat i naturboken och då skrev vi om skator. Och om vilka delar en fågel har. Vi målade också. Man fick ha svart, blå, grön.

001002

Måndag 24 mars 2014

011Idag såg jag ett jättestort fågelbo och en fågel. Fågeln gjorde en bakåtvolt och så såg jag som en grotta fast med löv och grejer istället. Vi har pratat om skatan och vi såg dom på promenaden. Skatan är svart och vit. Vi pratade om talgoxar också. De äter maskar och jag tror det var svampar. Jag tror det var kackerlackor också. Talgoxen är gul, grå, vit och svart. Vi skrev upp alla fåglar vi kunde. Det var rödhake, blåmes, örn, anka, hackspett, påfågel, papegoja, svan, gås, duva, sparv och många mer. Idag när jag lekte så hörde jag massor med fåglar. Vi såg fågelholkar på promenaden och en fågel i. Vi hörde en fågel kvittra när vi gungade i kinagungan.

021024

Fredag 21 mars 2014

Vi har målat och klippt ut utomjordingar och satt upp ”i rymden”, vilket var på blå papper med stjärnor, månar, solar, ufon och annat. Vi såg ett avsnitt till på ”Värsta bästa vänner” tillsammans med Mosipporna. Vi har varit ute i det fina vädret och lekt mycket också. Men det fina vädret medför också att många barn tror att det är sommar redan och vill gärna plocka av sig jackor, mössor och vantar. Prata gärna med barnen om vad ni vill att de har på sig under dagen.

006003015020025030031029

Torsdag 20 mars 2014

005Idag hann vi inte heller blogga tillsammans. Vi fick istället prata om att det har varit väldigt rörigt och högljutt på inneleken för många av barnen efter lunchrasten. Det är fortfarande lite svårt för många att landa och leka innelekar när vi är inomhus ibland. Vi får hjälpas åt så det blir bättre.

Efter samlingen på morgonen så blåste vi fjädrar i en slalombana. På slutet blåste man mål mellan två koner. Vi har fortsatt att sätta glitter på våra porträtt på bilden. På lekgympan så spelade vi minutboll.

025036