Tisdag 29 april 2014

030

022026027029

När vi grävde så tänkte vi att det här ska bli ett odlingsställe, så vi började odla. Vi satte solrosfrön och ringblommor. Och så gjorde vi mer. Vi la jord över fröna, men vi krattade först så det blev mjuk jord. På slutet så satte vi snöre runt fyra pinnar, för att alla ska veta vart blommorna är. Vi har målat vitsippor. Vi skrev också vad blommans delar hette. Det var blad, rot, stjälk och kronblad. Några har gungat kinagunga. I morse kom de stora barnen till oss, de går i fyran. De gjorde en undersökning. De frågade om vilken sport man tyckte om. Det var fotboll, ridning, innebandy, simning och hockey. Idag har vi lekt krig och man dog av ett skott.

009013018017

Tisdag 29 april 2014

Här kommer bilder från igår när vi plockade vitsippor.

Här är det Hugo som är fotograf:

Här kan man gå.

Här kan man gå.

Melwin har blommor.

Melwin har blommor.

Där uppe var en fågel.

Där uppe var en fågel.

Här är det Linn som är fotograf:

En massa blommor har jag sett på ängen.

En massa blommor har jag sett på ängen.

Vi satt några blommor på en trästubbe och Emilia kom och skrattade.

Vi satt några blommor på en trästubbe och Emilia kom och skrattade.

Det kom en bakgrund med och då blev den jättefin, tyckte jag. Och blommorna var också ganska snygga.

Det kom en bakgrund med och då blev den jättefin, tyckte jag. Och blommorna var också ganska snygga.

 

 

 

Måndag 28 april 2014

Jag har lekt mataffär, det var en restaurang. På restaurangen så hittade vi harsyra när vi gick runt i skogen, sen hittade vi en grill, för spisen var sönder. Jag var chef, men sen blev chefen sjuk så då blev en annan chef och då satt jag och åt grillad anka. Det var harsyra i hamburgaren. Idag har varit i kompisgungan med en till. Vi har bytt kort och jag har fått kort. Och så fick han ett kort av mig. Vi har plockat blommor. Det var vitsippor. De fick vi lägga i en press. Vi fick hjälpa Bettina att lägga dem i pressen. Två stycken tog kort. De kommer på bloggen i morgon. Vi har lekt hund inne i dockis.030

Torsdag 17 april 2014

024025

Vi har lekt gym. Det var hundgym. Vi var hundar och man kunde träna där. Man kunde träna muskler och man kunde döda saker som flyger i luften. Det var spöken och sånt och så fanns det olika avdelningar och så fanns det zombier. Idag har gjort en sköldpadda, det ska bli ett gossedjur, men jag är inte klar. Några har lyssnat på musik, vi hade musikstopp. Första gången dansade vi runt Bettina. Andra gången fick man räkna till 15 om man rörde sig. Förut i dag när vi spelade innebandy fick jag en boll på handen. Jag råkade skjuta en boll hårt på någons knä. Vi har lekt med klistermärken, det var ute och då så…sen var det inget mer. Sen så tappade jag kort och jag fick ta upp dom och så fick jag sortitera dem och så tappade jag dom igen. Jag har gjort en nyckelpiga av tyg. Jag har målat.

Nu har vi påsklov! Glad påsk!

002012

018028

Onsdag 15 april 2014

004Idag har vi badat. Det var den sista gången. I fortsättningen kommer vi att ha gympa med dusch och ombyte på onsdagarna istället. Vi simmade, sen fick vi vara i leklandet om man ville. Vi satt i bubbelpoolen och då kom en och höll för lampan. Jag fick låna glasögon. Jag har sett blommor. Och det var blåsippor, men inga gula. Några har gungat Kinagungan. Vi har spelat fotboll. Vi sköt högingar till varandra. På rasten ute gungade vi gungbräda och vi plockade en massa blommor. Det var en blombukett. Flera har grävt ett hål och jag tog med ett skelettben hem igår och jag hittade flera idag. Vi har pysslat färdigt med tupparna. Vi har hängt pärlor under näbben. Vi har spelat innebandy och då tacklade vi varandra. När vi skulle plocka blommor så såg vi en massa pissmyror så vi sprang fort ner, vi var jätterädda för att vi ville inte att de skulle krypa upp på oss.

002

 

Tisdag 15 april 2014

020Vi har satt på ögon på våra tuppar. Vi har varit i Möjligheternas trädgård på Tuppjakt. Det här kommer vi ihåg:

*Vi hittade en död fågel. *Det fanns lappar som vi fick skriva på, de var gula.  *Vi fick gå en tipspromenad och på slutet när vi kom till skolan så fick några berätta för tidningen hur det var. *Den kompisen som jag hade och gick med kunde läsa.*När vi var klara med tipspromenaden blev vi jagade av tjejer.  *Man fick leta efter tuppar.*Vi såg en katt, ankor och en ankunge och så fanns det som en jättestor bro, med stolar och sånt man kunde sitta på och så var det ett stort hav där utanför.*När vi kom fram till trädgården fick vi skriva namn på lapparna sedan fick vi lösa gåtor. *När vi lekte så tog ingen mig, jag bara satt där. *Jag letade efter kattguld när vi var färdiga med tipspromenaden.*Det fanns lappar med tipsfrågor.*Man skulle gå med en kompis och när vi gick tillbaka skulle man stå på samma plats och med samma kompis.*På pussbilarna så bara sprang en och då blev jag jagade av en annan och så kom en och tog mig.*Vi såg en svan.

011018033045024030021028

 

 

 

Måndag 14 april 2014

Vi har målat tuppar. Man fick måla hela klart i en annan färg, det kallas mönster. Några valde att göra prickar och en del gjorde ränder. Vi har lekt skola i lekrummet. Några var fröknar. Man fick skriva med pennor på tavlan. Man  fick lära sig att läsa och skriva. Och så fick man lära sig vad bokstäverna heter. Det är alfabetet. Några skrev på en annan tavla och så turades vi om att ropa upp. Idag har vi lekt och det var jättekul, det var maincraft och vi hittade en halv påse och så tog vi kåda och skulle sätta den någonstans. Många har spelat fotboll. När jag skulle ta bollen så ramlade jag baklänges och så sprang jag och skulle ta bollen. Jag har letat efter månstenar. Och då var det en jättestor sten och några hjälpte till så att vi fick bort den. Den andra stenen fick vi inte bort. Några har gungat i kompisgungan och då gjorde vi jättehög fart. Om en gungade på mig så skulle hon få mina kort. I maten fick jag en hjärtanpotatis och den smakade mums.

003005

010012

Fredag 11 april 2014

Idag har vi målat påskägg på papper. Sen fick man klippa ut dem och platsa in dem. Några fick ta hem dem idag, och de andra får göra det på måndag. Vi har sett en film om påsk och påsktraditioner tillsammans med Mosipporna. Sen har vi varit ute och lekt en massa också.

002006004009

 

Torsdag 10 april 2014

001028

Vi har gått till biblioteket. Att gå på ett fint led i trafiken är något vi måste träna mera på, märkte vi. Det var en där som läste för oss, det var ”Koka soppa på en spik”,och sen fick vi kolla själva efter böcker. Några valde hästböcker att titta i. I vuxenböckerna var det bara text och inga bilder. Jag kollade på en bok med Bollibompadraken. Jag kollade på läskiga böcker, på nästan alla. I en hästbok var det vitnos. Det fanns gamla böcker om hästar, och så var det fakta i böckerna och delar på hästarna. En häst födde ett föl. Jag tittade i en bok där en var sjuk och åkte till doktorn, sen blev den glad.  Jag såg en kobrabok när en kobra skulle äta upp en utter. Vi ska få böcker från biblioteket och då kommer de med posten. Vi byggde pussel på biblioteket och vi bytte pussel med varandra och vi slog ut det men det satt ihop och då kastade vi så det flög bitar.

008011014026

Vi har haft gympa. Då provade vi att spela Spökboll. Det var inte helt lätt och framför allt blir det svårt när många är väldigt okoncentrerade och inte orkar lyssna på kort information om regler. Men vi testar igen framöver.

Onsdag 9 april 2014

Några ettor var inne hos oss och läste ett till tio på engelska.

Några ettor var inne hos oss och läste ett till tio på engelska.

Vi har badat. Vi lekte och låg och slappade och vi ramlade av några gånger. Några har spelat innebandy och så körde vi match och en sköt över taket. Ett lag hade fyra och ett lag hade sex poäng. Idag på uterasten lekte jag med Ior. Det är ett gossedjur. Vi har lekt hundzombies med spöken. Om vi gick jättelångt in i skogen så fanns det en zombieavdelning. Vi hette Ozzy båda två, vi var tvillingar. Idag har vi gjort en ström till ett hav. Jag har lekt med min osynlige kompis Morgan, tagen tar. Vi har lekt i vår hemliga koja. Och så skulle vi gå till lekparken och gunga och sen klättrade vi. Jag har spelat fotboll.

005007