Tisdag 27 maj 2014

Blommor vi kommer ihåg att vi såg på promenaden igår.

Blommor vi kommer ihåg att vi såg på promenaden igår.

Vi har gungat i kompisgungan och vi gjorde jättehög fart. Och sen gjorde jag jättejättemycket fart och då blev en rädd och ville av. Men sen ville hon inte och så gjorde jag igen jättemycket fart och hon tyckte det var jättekul. Idag har flera lekt med några fyror som var med och så var det ett skohorn och vi jagade dem. De sprang åt olika håll, så vi blev omringade. Vi har hittat en trollslända och den var på ens tröja och sen flög den iväg. Vi har varit i klätterställningen, det var på morgonen och sen så kom vi uppför klätterväggen. Några har kört fotboll. Det var fotbollsmatch och då fick vi sex mål. Då fick de fem och då fick alla vara med treorna. Idag har vi kört dragkamp på gungbrädan och när jag skulle gå upp i luften så råkade en få ett ben och en arm på gungbrädan och vi sa att han skulle släppa, men då var han redan nere. Sen så sa jag att det här är det enda vi vill och då kom en och sprang och hoppade upp på gungan. Men vi vann. Vi var på gungbrädan och sen råkade jag ramla av med foten och fastnade.

CIMG8167CIMG8163CIMG8162

Torsdag 22 maj 2014

Vi har målat. Det var till musik. Det ska bli en saga. Man fick skicka runt papperet. Det var fyra eller fem stycken i varje grupp. Vi har spelat brännboll. Vi sprang runt koner. Då fick vi skjuta en tennisboll med brännbollsrack. En som var rak och en som var rund. Det fanns en brännplatta och några var ute och några var inne. Några fick skjuta och några fick ta bollen och sen gick vi upp och sen var det slut. Vi har byggt med kaplastavar och vi har byggt ett jättehögt torn. Och sen var det så himla högt så vi ställa oss på bänkar och det var högre än alla barnen. Sen vinglade det lite grann och så skulle jag ta emot det och så ramlade det. Sen hände det en gång till. Idag har vi gjort sagor av kort. Det heter sagokort. Och vi gjorde en saga och vi var i grupper. En grupp fick vara i köket och en grupp i lekrummet. Det var superkul, superläskigt och superspännande. Några har överraskat mig. De gjorde en stor present till mig. Det var ett stort, stort träd och så fick vi vattna det. När vi skulle gå ner till brännbollen så flög jag och landade på sidan. Vi har skrivit på samlingen på morgonen om vilken sagofigur man gillade . Jag tog Björnbröderna.

005007016010021033

Onsdag 21 maj 2014

001002

Idag har vi börjat diska leksaker. Det var dinosaurier och sen fanns det en annan låda med en massa andra saker. Då fick vi legosaker och massa saker i där. När vi var klara fick vi gå ut. På rasten så var vi uppe på klätterställningen. Då hängde jag mig i de där röda sakerna och sen så landade jag på rumpan. Och sen klättrade jag upp igen och gjorde samma sak. Vi är riktiga klätterapor. Vi lekte en lek och vi hade en hund som var schäfer och en som var blandras. Och då stod jag och sköt pilar och han satt bara där och pratade med mig vid förrådet. Hundarna hade en som de sover i och så fanns det en källare där man kunde spela pingis och äta godis. Hundarna var hälften robot och hälften hund. Vi var på gympa. Vi spelade innebandy och höll på med lianerna och några gjorde volter och några hjulade. Och så har jag gjort framåtvolter. Vi fick till och med studsa bollar och vi fick gå på plattor med händer och fötter. När jag gjorde på gympan och då gjorde jag i luften och sgkrkgnrktgor.

018016

Tisdag 20 maj 2014

011010012

Vi har gungat kinagunga och då var det två som stod upp och två som låg ner. Och så lekte vi med några andra vid gungan. Vi gungade högt och då gick en från kinagungan. Jag tappade kepan när jag hängde upp och ner. Förskolan har varit och hälsat på. Många kände igen kompisar därifrån. De åt mat här och de lekte. Vi lekte krig och sedan lekte vi polis. Vi har åkt linbana. Vi har lekt mamma, pappa, barn. På morgonen gick vi musiksalen och sjöng. Tandsköterskan var här sista gången. Vi fick tandborste och tandkräm och så fick vi se en film om Karius och Baktus.

004007015

Måndag 19 maj 2014

016Vi har gungat i kinagungan idag och så har vi gungat däckgunga. Några har gjort presenter till sina mammor och vi bytte presenter. Vi har grävt en tunnel med sand och vatten och så har vi hittat skelett. På rasten åkte vi linbana. Vi har varit ute och lekt. Vi har läst en bok om dinosaurier och då läste vi om bladgänget och långhalsgänget. Vi har lekt rånare, man skulle sno pinnar. Då var en lagkapten och då fick vi bra krafter och sen ringde klockan.

002003

Fredag 16 maj 2014

Vi har klippt, klistrat och pusslat ihop en klocka. Man fick ta med sig sin klocka hem direkt idag, så kan man träna vidare på klockan hemma om man vill. Vi har sett två avsnitt av en ny film som heter Kompisproblemet. Vi har varit ute och lekt och gått en kort promenad.

001005

Onsdag 14 maj 2014

Vi har spelat innebandy. Då körde vi match och vi vann med 10-3. Och sen gjorde jag slagskott jättelångt ifrån och så passade jag till en som hade världens friläge. På rasten ute så var vi på klätterställningen, sen gick vi och spelade fotboll en stund, men då var jag inte med ett tag och då gick jag upp på rutchkanetaket. Ute har jag sett pissmyror och de var två. De bråkade med varandra. Och sen kom det en till. Då var de jättenära varandra och kröp, till och med på stubben och några på bladet. Vi hittade en burk och vi ville att de skulle gå in i burken för att vi ville titta på dem nära. Men vi kunde inte fånga dem, bara två. När myrorna kröp till några andra myror till en andra stubbe och där var de svarta, röda och svarta. Vi lekte i den där trädkojan. Och så flyttade vi och så hände det något mystiskt. Och så skulle vi äta klockan tolv och då var det mystiskt. Vi hade varit på semester och så kom en till. Vi har haft gympa. Man fick hänga i linaner och skjuta fotboll. Och hoppa över en stor knöl som var en madrass. Jag har gungat och vi gungade jättehögt och en skrek.

Vi har fortsatt att prata om klockan och tränat på halvtimmar och när klockan är halv någonting.

001002007

 

Tisdag 13 maj 2014

010Vi har begravt oss i sanden. Först gjorde vi Linn och Cemre och sen jag. Då grävde vi ner några. Det var med sand över hela kroppen, men inte huvudet. Ute på rasten så jagade en oss, först blev jag infångad och sen en annan. Och så låste hon in oss och så gick hon därifrån så vi inte kunde komma ut, men sen så hjälpte hennes syster oss. Vi fick klättra upp i träden för det var krokodiler. Jag har spelat fotboll. Vi vann med två ett. När jag åkte slänggunga så hoppade jag av hela tiden. Idag har jag och en till skrivit på kinesiska. Vi har börjat prata om klockan och lärt oss hela timmar.

001006

Vi påminner om att i morgon är det gympa med ombyte och dusch.